COCA-
COLA

EEN GOEDE KLIK TUSSEN TWEE BEDRIJVEN

Vanaf januari dit jaar verzorgt GVT de opslag van de overflow voorraad van Coca-Cola. Dit zijn halve, hele en anderhalve literflessen die voor een iets langere periode in het magazijn staan (bijvoorbeeld door de voorraad opbouw naar de zomer toe). Daarnaast had Coca-Cola extra opslagruimte nodig vanwege een grote verbouwing in hun eigen locatie. Kees Kroes is manager Logistics-Warehouse-Transport bij Coca-Cola en is zeer te spreken over GVT: “Het is een no-nonsens bedrijf, waar ze de handen uit de mouwen steken en dat is heel prettig samenwerken.”

Het feit dat GVT de opslag dichtbij de fabriek in Dongen kon verwezenlijken was zeker een pré. “Maar natuurlijk hadden wij ook andere eisen” aldus Kroes. “De opslagruimte moest  inbraakvrij zijn en voldoen aan onze  veiligheidsnormen, vochtigheid en warmte in het magazijn moest regelbaar zijn en het voorraadsysteem moest gekoppeld kunnen worden aan ons SAP systeem.”

GVT voldeed aan het complete eisenpakket en kreeg een 3-jarig contract.  “Wat ik echt knap vind van GVT is dat ze meteen heel voortvarend aan de slag gingen” vertelt Kees Kroes. “Ze hebben zich ontzettend flexibel opgesteld. Zo is in één weekend de belijning in het gehele magazijn aangebracht. In een paar weken tijd moesten er maar liefst 18.000 pallets verhuisd worden naar de nieuwe locatie. Dat is niet niks! GVT heeft de auto’s, de mensen en de kennis om zo’n operatie goed te laten verlopen.Niemand heeft daar een 9 tot 5 mentaliteit: ze gaan gewoon door totdat het werk af is, zonder gezeur.”

GVT draait voor Coca-Cola in een 3-ploegendienst, 24 uur per dag gaat de operatie door. Alle medewerkers van het bedrijf dat voorheen deze opslag verzorgde, zijn overgenomen. Kroes: “Zo blijft de kennis en ervaring behouden. Maar het getuigt ook van lef van GVT: je moet het toch maar aandurven!”

De pendels tussen het overflow magazijn en de fabriek worden voor een groot deel ook door GVT gedaan. Dit kan oplopen tot zo’n 100 ritten per dag. Daarnaast doet GVT ook repacking: alle leveringen voor een grote klant worden omgestapeld op de kleinere Düsseldorf pallets, die zo de winkel in kunnen. “Waar ze wel erg aan moesten wennen is ons SAP systeem” vertelt Kroes. “Als ze in het magazijn een verkeerde pallet pakken, zien we dat in Dongen binnen 1 minuut. SAP werkt zo minitieus dat je exact moet opvolgen wat het systeem voorschrijft.”

Kees Kroes prijst ook de pro-actieve houding van GVT: “Zo hebben ze bijvoorbeeld 2 speciale losdocks geplaatst, waardoor ze een truck met een zogenaamde walking floor binnen 6 minuten leeg trekken. Dat getuigt echt van meedenken, van het zoeken naar innovatieve oplossingen en dat vind ik geweldig. De mensen van GVT gáán ervoor, zijn trots op het bedrijf waarvoor ze mogen werken, hebben dat speciale GVT dna. En dat zie je bij ons ook terug: wij hebben Coca-Cola in de aderen, zijn trots op ons mooie merk. Dat gevoel van trots bij beide partners zorgt voor een goede klik tussen de 2 bedrijven!”

''GVT GING METEEN HEEL VOORTVAREND AAN DE SLAG!''