nVent
PRODUCTKENNIS IS BELANGRIJK ONDERDEEL VAN LOGISTIEKE DIENSTVERLENING

Bij het Eldon warehouse in Drachten moeten ze nog even wennen aan de nieuwe naam. Sinds oktober 2019 is het van origine Zweedse Eldon overgenomen door nVent HOFFMAN. In de komende maanden zal de nieuwe huisstijl overal worden doorgevoerd. Logistics Manager Corrie Poelman (35) is enthousiast over de veranderingen. “We zijn nu onderdeel van een grote wereldspeler die, mede door ons, een uitgebreide Europese afzetmarkt erbij heeft gekregen. Dat biedt geweldige kansen.”

Eldon produceert schakelkasten, ter bescherming van gevoelige elektrische, elektronische en data- en telecomapparatuur. Deze schakelkasten worden gebruikt in industriële omgevingen (voor het aansturen van machines) maar ook in de utiliteitsbouw, bij infrastructuurprojecten en in de  commerciële gebouwenmarkt. Er zijn behuizingen voor elke denkbare omgeving (van operatiekamer tot fabriekshal), voor buiten en binnen, staand of hangend, op maat gemaakt of standaard, in diverse materialen. Met daarbij een uitgebreid assortiment aan accessoires, voor montage en inrichting van de kasten.

Vrouw in een mannenwereld

Tot 2008 werd dit allemaal geproduceerd in Drachten. Daarna ging de productie over naar een ultramoderne, nieuwe fabriek in Roemenië. Vanuit deze productievestiging wordt de Europese markt beleverd. Een tweede Eldon fabriek is gevestigd in India. “De verplaatsing van de productie naar Roemenië was voor ons een heftige periode”, vertelt Corrie, die destijds op de financiële afdeling werkte. Drachten bleef open als één van de zes Europese warehouses. Er werken nu nog 16 mensen, waarvan 11 in het logistieke team onder leiding van Corrie, de enige vrouw in de Drachten locatie. “Nadat ik destijds de opleiding Logistiek Management heb afgerond, kreeg ik deze functie. Ik heb een geweldige baan en voel me helemaal thuis hier bij ‘mijn mannen’”, vertelt Corrie, terwijl ze met trots het 6.000 m² grote warehouse laat zien. Er heerst een prettige sfeer en alles ziet er schoon en netjes uit. Een grote 3-D laser machine, die in 2018 werd aangeschaft, noemt ze liefdevol haar nieuwe juweeltje. “Hiermee kunnen we zelf de door de klant gewenste gatenpatronen in onze kasten laseren. Zo kunnen we klanten veel sneller bedienen, dan wanneer we dit in Roemenië laten doen.”

Stabiele relatie

Vanuit Drachten wordt de Benelux markt en Duitsland beleverd. Voor de distributie naar de Benelux klanten werkt Eldon al vele jaren samen met GVT (nu ID Logistics), voorheen Huisman Transport. “Nadat GVT de boel in Apeldoorn overnam is de relatie veel stabieler geworden. Er zijn aan hun kant veel minder wisselingen, waardoor je een goede band kunt opbouwen met mensen. Open en eerlijk zijn naar elkaar, dat werkt in onze samenwerking heel prettig.”

Dagelijks staan er 2 koppeltrailers van ID Logistics voor de dockdeuren in Drachten: een voor de Apeldoorn hub en een voor de Tilburg hub. “Die koppeltrailers zorgen voor veel flexibiliteit in onze operatie. We bieden onze klanten 24-uurs leveringen aan. Vóór 16 uur besteld, is de volgende dag geleverd. We beginnen in de loop van de ochtend dus al met het laden van orders. De Tilburg trailer vertrekt in de loop van de middag meestal als eerste. Voor de dagelijkse extra laadmeters hebben we standaard een derde trailer, die we voor diverse bestemmingen kunnen inzetten.”

Goed materieel en vriendelijke chauffeurs

Corrie is zeer te spreken over de kwaliteit van het wagenpark van ID Logistics. “Voor ons zijn kastentrailers essentieel. Onze producten moeten goed vastgezet worden, om te voorkomen dat ze tijdens transport gaan schuiven en beschadigen. Bij ID Logistics kennen ze ons product en dat is heel belangrijk. Zeker omdat het meeste via de crossdock platforms gaat en dus meerdere malen een truck in- en uitgaat. Ook hun chauffeurs zijn vriendelijk en behulpzaam. Dat is heel fijn samenwerken!”

“Het goede materieel van ID LOGISTICS is essentieel voor ons.”